Oblikovna in programska zasnova

Zasnovo soseske predstavljajo trije dvostanovanjski dvojčki in en dvostanovanjski objekt s pritličjem, nadstropjem in podstrešjem.

TRIJE DVOSTANOVANJSKI DVOJČKI - Objekti 1,2,3,4,5 in 6

Manjša stanovanjska enota se nahaja v pritličju, kateri prpada tudi zunanji atrij, večja stanovanjska enota pa se nahaja v zgornjih dveh nadstropjih. V nadstropju se nahaja bivalni del z zunanjo teraso, na podstrešju pa so ločeni spalni prostori.

Pritlična stanovanja se z večjimi steklenimi površinami odpriajo proti zunanjem atriju, stanovanja v zgornjih nadstropijh pa se z večjimi steklenimi površinami odpirajo proti zunanji terasi.

DVOSTANOVANJSKI OBJEKT - OBJEKT 7

V objektu 7 se nahajata dve ločeni stanovanjski enoti. Vsaka enota se nahaja v vseh treh etažah objekta. V pritličju se nahaja bivalni del, ki se z večjimi steklenimi površinami odpira proti zunanjemu atriju. V nadstropju se nahajajo otroške sobe, na podstrešju pa je ločen del za starše.

PARKIRANJE

Posamezne stanovanjske enote imajo zagotovljena parkirna mesta znotraj stanovanjske soseske. Zagotovljeni sta dve parkirni mesti na stanovanjsko enoto. Ob skupni dovozni poti pa se nahajajo tud dodatna parkirna mesta za obiskovalce.

PROMET

Uvoz v sosesko poteka iz Dunajske ceste preko nove dovozne poti do posameznih objektov.

POTEK GRADNJE

Gradnja soseske z zunanjo ureditvijo in priključki se bo zaključila predvidoma do 31.12.2024

Obdelave

OBDELAVE KONSTRUKCIJA

Konstrukcijska zasnova objektov sestoji iz modularnih opečnih zidakov debeline 25 in 20cm z armiranobetonskimi vezmi in armiranobetonski medetažnih plošč. Predelne stene v stanovanjih bodo prav tako opečnate.

Objekti imajo kvalitetno toplotno in zvočno izolacijo.

FASADA

Fasada ima toplotno izolacijo deloma iz kamene volne debeline 20cm in deloma iz EPS (stiropor) debeline 20cm. Izolacije so lepljene in dodatno sidrane v opečno konstrukcijo. Toplotna izolacija je prevlečna z dvoslojno lepilno fasadno maso z vstavljeno armirno mrežo.

Zaključni del fasade je izveden v klasični kontaktni fasadi.

TLAKI

V stanovanjskih enotah bo tlak v večini prostorov lakiran panelni hrastov parket z zaključnimi letvami v kopalnicah in sanitarjih pa keramika.

SANITARNA OPREMA

Sanitarni elementi so iz kvalitetne keramike. WC kotlički (Geberit) so podometni, banje montažne, v tuš kabinah so vtopljene tuš kadičke ali izvedba kanalete v tlaku. V kopalnicah so predvideni tudi električni radiatorji.

TERASE, ATRIJI

V nadstropnih stanovanjih so predvidene terase. Tla bodo obložena s keramiko in nizko stensko keramično obrobo na zidu. Ograja teras je iz perforirane pločevine.

Atriji pritličnih stanovanj so sestavijeni iz dela, ki predstavlja teraso, obloženo z vrtnimi betonskimi ploščami, delno pa zatravljeni. Na zunanji steni je vodovodna pipa za potrebe zalivanja trave, prav tako zunanja električna vtičnica.

STREHA

Streha je krita z opečnimi strešniki različnih naklonov (glede objekt in naklon posamezne strešine). Strešna plošča je izolirana s toplotno izolacijo.

Inštalacije

HIŠNI VODOVODNI PRIKLJUČKI

Vsi objekti se priključujejo na interni vodovodni priključek, ki se prikliučuje na sekundarni vodovod, ta pa se priključuje na javni vodovod v Dunajski cesti. Predvidena je meritev porabe pitne vode za posamezni objekt. Vsako stanovanje bo imelo svoj vodomer.

OGREVANJE, HLAJENJE

Ogrevanje je predvideno na plin ali s toplotnimi črpalkami. Ogreva se centralno za talno gretje in pripravo tople sanitarne vode, za posamezno stanovanje.
Vsako stanovanje bo imelo vgrajeno podometno instalacijo za hlajenje oziroma klima napravo, ki si jo lahko kupec vgradi sam.

PLIN

Vsak objekt bo priključen na zemeljski plin, ki se nahaja v Dunajski cesti, s plinsko pipo na fasadi objekta.

ELEKTRO

Električne inštalacije so sestavljene iz inštalacije za moč, razsvetljavo in strelovodne inštalacije. Vsako stanovanje ima ločen merilni števec s predvidenimi tarifnimi varovalkami. Predvidene so ločene meritve za skupne prostore.

Razsvetijava vključuje svetila v kopalnici, na terasi, ter v skupnih prostorih objekta.

Stavbno pohištvo

Zunanja okna ni balkonska vrata so v PVC izvedbi s troslojno zasteklitvijo, katera se odpirajo drsno ali krilno v notranjost prostora

SENČILA

Okna v spalnicah in kabinetih bodo imela rolete, balkonska pa žaluzije na električni pogon.

VRATA

Vhodna vrata v objekte bodo imela obsvetlobo. Vhodna vrata v stanovanja bodo protipožarna in protivlomna.

Notranja vrata v stanovanjih bodo v izvedbi s furnirjem ni suho montažni podboji.

Vsako stanovanje ima v dnevni sobi in spalnici vgrajeno prezradevalno enoto oziroma prezračevalni sistem z rekuperacijo topolote.

Zunanja ureditev

Glavna in največja površina zunanje ureditve so asfaltirana dovozna cesta, zunanja tlakovana parkirišča in zelene površine atrijev.